Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
7 avril 2016 4 07 /04 /avril /2016 14:33

Rwanda/ Politik

Diktatur og etnisk had medførte folkdrabet.

Den 6. Avril er en mørk dag i Rwanda. Den dag, var dræbt Juvénal Habyalimana og Cyprien Ntaryamiramira henholdvis præsidenterne af Rwanda og Burundi. De var dræbt i et flystyrt i Kigali. Rwanda har været i krigen i næsten 4 år, og det styrtelse medførte dræbet af circa 1 million af mennesker af den tutsi etniske gruppe. Det skete inden kun 100 dage- fra den 6. Avril til 4. juli 1994.

Siden 1995 stadigt husker Rwandasfolk den 6. Avril som en af de tristeste dage i landens historie. De mødes i Amahoro nationale fodboldstadion , lytter til præsidentens tale, og beder Gud, om at det aldrig kunne ske igen i Rwanda. " NEVER AGAIN ", siger de alle sammen. Som felt-journalist med statens bureau for information, var jeg vidne til den politiske- etniske katastrofe.

Med præsidenten Paul Kagame er Rwanda under tyranni, han er autokratisk, og meget følsom for kritik selvom er den berettiget .

Rwandas politiske forhold er ligesom et hus bygget oven på en aktiv vulkan. " It is a matter of time", siger han ofte....

Voir les commentaires

Partager cet article

Repost 0
Published by Kady Grace Editions
commenter cet article

commentaires

Présentation

  • : Kady Grace Editions
  • : Analyse de la vie courante sous tous ses aspects
  • Contact

Recherche

Pages

Liens