Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
18 mai 2019 6 18 /05 /mai /2019 14:03

           

 

   Det er en moderne roman skrevet i 1997. Bogen handler om en situation i en familie, hvor en mor- Bodil- snakker med sine børn, Søren og Karen. Som forælder prøver hun sit bedste at opdrage dem ordentligt. Børnene  går henholdsvis i 8. klasse og 5. klasse.

Det er fredag, og Søren kommer hjem fra skole. Han skal til fest i aften, fordi hans klassekammerat, der hedder Martin har fødselsdag. Søren aftaler med sin mor, at han vil være tilbage hjemme fra festen klokken tolv. Sa får han tilladelse og cykler til festen.  Der møder han andre klasskammerater. De hygger sigmed nogle drikkevare, kager og chips. De lyttter til musik, og danser.

Sørens mor venter på ham. Hun kan ikke gå i seng før drengen er kommet hjem.   Bodil er meget bang for sin søns tryghed. Først er hun sur, og så er hun nervøs. Endelig kommer Søren hjem klokken et. Han prøver at lie, og giver nogle dårlige undskyldninger. Men han fortæller endelig sandheden. Han glemte tiden, og skulle hjælpe med at gøre rent, fordi nogen brækkede sig på gulvet.

Bodil fortæller og forklarer hvorfor hun er sur og nervøs. Søren forstår,og undskylder. Glædelig laver de en aftale, om at Søren altid skal komme hjem til den aftalte tid. 

Bodil er den typiske ideale mor. Hun er kærlig, men. Hun er meget bevidst om sin rolle som mor. Hun er naturligvis beskyttende over for sine børn.

Søren er bare en høflig pubertetsknægt . Han  tager hensyn til sin mors råd. I den alder kan han nemt være tiltrukket af euforiserende stoffer p.g.a en dårlig kammerats indflydelse. Heldigvis er hans mor bevidst om det. Moderen anbefaler, at Søren skal vente lidt endnu med for eksempel øl.

Karen  er Sørens respektfulde og lydige lillesøster. Hun er bare en uskyldig udadvendt pige. 

Historien foregår i Danmark. Jeg synes, at bogen er let at læse, fordi der ikke er mange svære ord . Bogens strukturer er ikke kompliceret. Fra bogen får man en god indsigt i det danske samfund set fra en social og kulturel synvinkel. Det er en god bog.

 

 

 

 

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Kady Grace Editions
  • : Analyse de la vie courante sous tous ses aspects
  • Contact

Recherche

Pages

Liens