Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
25 février 2015 3 25 /02 /février /2015 15:30

 

400px-Map of Rwanda

I Rwanda er de politiske forhold meget delikate. Magten har altid skiftet voldig siden den såkaldt sociale revolution i 1959, da den sidste abslolut monark, KIGELI V, blev styrtet ved en blodig opstand. I 1962 blev Rwanda uafhængig af den belgiske koloni magt. Før har Rwanda været en tysk koloni, fra 1890 til 1914. Rwanda  blev en republik i den 1. Juli 1962. I følge Rwandas historie havde den tutsi etniske gruppe magt over landet i 4 århundrede. Den gruppe består af 15% af Rwandas indbyggertal. Siden  1962 Rwandas politiske forhold er præget af sociale og etniske gnidninger og nogle åbne voldlige konflikter. Under den første republik, fra 1962 til 1973, var Rwanda angrebet af rebel grupper, der bestod af etniske tutsi folk, der har flugtet fra Rwanda i kølvandet på den sociale uro i 1959. Rwanda var under sporadiske angreb til 1967. Og rwandiske tutsi etniske folk var truet og dræbt i regioner, hvor angrebet havde sket. Der var en militærisk kup i 1973. Kort efter med den anden republik blev grundlagt Ét-parti-system, MRND. Alle mennesker tilhørte det. I næsten 32 år har Rwanda været under en officiel demokrati men i virkeligheden  var der ingen demokrati. Der har været store politiske ændringer i Rwanda, da tutsi etniske rebel angribe landet.

genocide-in-rwanda-skulls

TILSKADEKOMNE: I kølvandet på det 1994 folkedrab, var mange hundredtusinder tutsi etniske mennesker dræbt.

Der var en blodig krig fra 1990 til 1994, og siden det tidspunkt har Rwanda sagt værende under etniske tutsi magt igen.

Modsætning det politiske system i Danmark, er Rwanda under tyranni, fordi præsidenten et autokratisk, og er mere og mere følsom for kritik. I følge den menneskerettighedsorganisation  AMNESTY INTERNATIONAL , bliver menneskerettighederne meget krænket i Rwanda. I landet er det sagt, at "sikre at blive tavse". Ledere af oppositionspartier nemlig Hr Ntaganda og Ntakirutinka blev anholdt, mens andre, blandt andet Fru Victoire Ingabire og Hr Deogratias Mushahidi er sat i fængsel, og er dømt. Rwandas fængsler er fulde af samvittighedfange; myndighederne kan ikke tolerere kritik, selvom den er berettiget. Retssystemet er ikke frit, og militrær retfærdigheden bruges for at intimidere politiske aktivister.Der er en stor risiko for at blive dræbt. Der sker meget tvungne forsvindinger, og lider er fundet liggende på landet eller søer og fløder.

images (1)

Fru Victoire INGABIRE, i fængsel siden 2010.

Politiker og journalister lever i Danmark eller andre lande som politiske flygtninge. Måske havde de skrevet eller sagt nogle kritiske sagne. På grund af det var de truet af militære informations agenter, og kunne ikke blive i deres hjemlande.

th (36) Mayele Deogratias Karegeya

Partager cet article

Repost 0
Published by Kady Grace Editions - dans Politique
commenter cet article

commentaires

Présentation

  • : Kady Grace Editions
  • : Analyse de la vie courante sous tous ses aspects
  • Contact

Recherche

Pages

Liens